Kannattaako Luottoheti-palvelua käyttää?

Luottoheti.fi

Luottoheti.fi on lainapalvelu, josta voit hakea lainaa 1000 -60000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia jopa 15 vuoden laina-ajalla.

Verkosta haettavat lainat ovat suosittu tapa saada lisää rahaa nopeasti vuonna 2024, erityisesti kun puhutaan pienistä summista. Esimerkiksi viikonloppumatkoja, ravintolailtoja ja liian suureksi kasvaneita laskupinoja varten kulutusluotot ovat olleet monelle pelastus.

Luottoheti.fi kilpailuttaa nopeasti parhaat saatavilla olevat luottotarjoukset ja esittelee ne asiakkaille, jotta he voivat tehdä tietoon perustuvan päätöksen lainanantajasta. Mutta kannattaako tällaista palvelua loppupeleissä käyttää?

Paljonko voin saada lainaa ja millä laina-ajalla?

Lainasummat vaihtelevat 1000 – 60000 euroa ja lainalle maksuaikaa voit valita jopa 15 vuotta.

Onko tulot välttämättömät lainan saamiseksi?

Kyllä, vähintään 1200€/kk tulot vaaditaan.

Tarjoukset saa suoraan luotonantajiltakin

Ensimmäinen ajatus minulla oli, että miksi käyttäisin Luottoheti.fi:n tyylistä luottojen kilpailutuspalvelua, kun voin pyytää itsekin tarjouksen eri luotonantajilta ja sitten vertailla niitä keskenään. Toisaalta aloin sitten miettiä, että en tiedä kuin pari yritystä, jotka myöntävät kulutusluottoja, joten saattaisin jäädä paitsi jostain erinomaisesta tarjouksesta, jos vertailisin vain näiden kahden yrityksen luottoja keskenään.

Mietin myös, että miksi maksaisin kilpailutuspalvelulle luottojen kilpailutuksesta, kun voisin itse tehdä vertailun ilmaiseksi. Minulle selvisi vasta myöhemmin, että Luottoheti.fi:n käyttäminen onkin täysin ilmaista. Lainojen vertailu on aika työlästä, varsinkin jos niitä oikeasti laskee auki korkojen ja muiden kulujen osalta, joten päädyin samaan ratkaisuun, kuin varmasti moni muukin. Olisi helpompaa käyttää palvelua, joka kilpailuttaa lainat puolestani, kuin tehdä kaikkea työtä itse. Pienempien lainojen kohdalla toimii paremmin pikavippivertailu.

Lainalaskurilla karkea arvio kuukausierästä

Luottoheti.fi-palvelussa on lainalaskuri, jonka avulla voit suunnitella talouttasi ja budjetoida lyhennyksiä. Valitse laskurilla vain haluamasi lainasumma ja sopiva maksuaika. Laskuri näyttää sitten kuukausierän, eli kuinka paljon asiakkaan on maksettava takaisin joka kuukausi tietyn maksuajan kuluessa.

Saamani lopullisiin lainatarjouksiin palvelusta vaikuttivat luottohakemuksessa kysytyt tiedot. Näitä ovat esimerkiksi, millainen työllistymiseni on, millainen siviilisäätyni on, onko minulla lapsia ja onko minulla omistusasuntoa. Hakemuksessa kysytään myös henkilötunnus, jonka avulla tietysti saa selvitettyä paljon, aina luottotietoja myöten. Lainalaskuri antaa siis vain karkean arvion kuukausierän suuruudesta ja lainan kustannuksista, lopulliset tarjoukset ovat henkilökohtaisia ja ne erosivat hieman lainalaskurin laskelmasta.

Ottaisinko 70 000 euroa lainaa?

Jos tarvitset uutta kämppää varten 200.000 euron asuntolainaa, ei sen kilpailutus onnistu Luottoheti.fi:ssä. Maksimisumma palvelussa on 70 000 euroa, joka sekin on enemmän, kuin olisin tässä elämäntilanteessa halukas ottamaan. Maksuaikaa palvelussa saa maksimissaan 15 vuotta, joka on melko pitkä aika, kun kyse on kulutusluotoista ja pienlainoista.

Pienin haettava lainasumma palvelussa on 500 euroa, tai oli ainakin sillä hetkellä, kun itse hain palvelusta luottoa. Jos luet tätä arvostelua vasta vuosien jälkeen, niin summat ovat voineen sittemmin muuttua. 500–1000 euroa on mielestäni sellainen summa, että sen takaisinmaksaminen onnistuu minulta aina, vaikka sitten säästämällä kaikessa muussa. Mielestäni lainaa pitää kuitenkin aina ottaa harkiten ja varovasti.

En tarvinnut takaajia tai vakuuksia

Luottoheti.fi antaa suomalaisille kuluttajille käytännössä alustan kilpailuttaa luotot nopeasti ja ilmaiseksi. Tämän avulla asiakas voi säästää aikaa, mutta tietysti hyvän tarjouksen löydettyään myös riihikuivaa. Suosittelisin sivustoa varsinkin sellaiselle, joka on ottamassa kulutusluottoa tai pikalainaa.

Ehkä suurin yllätys itselleni palvelussa oli se, etten tarvinnut vakuuksia tai takaajia saadakseni luoton. Käytännössä pystyin siis täysin itsenäisesti hakemaan luottoa ja miettimättä sitä, minkä laittaisin luotolle vakuudeksi. Mielestäni hyvää palvelussa oli myös se, että sen kautta voi hakea myös yhteislainaa toisen hakijan kanssa. Mikäli palvelun kautta hakee yhteislainaa, niin pitää määrittää myös se, asuuko yhteislainan hakijat keskenään samassa osoitteessa. Yhteislainan avulla voi saada edullisemman koron lainalleen ja muutoinkin lainan saanti helpottuu, kun sitä hakee yhdessä toisen henkilön kanssa.

Luin palvelusta, että yleisiä syitä hakemuksen hylkäämiselle ovat esimerkiksi se, että hakemus on väärin täytetty, ja se, että hakijan luottotiedoissa on häiriömerkintöjä. Kannattaa siis täyttää hakemus huolella ja toimittaa myös kaikki mahdollisesti toimitettavat liitetiedostot. Muut ehdot eivät minuun juuri vaikuttaneet, olen jo hyvän matkaa yli 20 vuotta, minulla on vakituinen osoite Suomessa, ja minulta löytyy myös verkkopankkitunnukset ja puhelinnumero.

Helppokäyttöinen ja turvallinen

Testasin vertailun vuoksi Luottoheti.fi:n lisäksi myös kahta muuta vastaavaa sivustoa, jotka tekevät luottojen kilpailutuksen asiakkaille helpoksi. Vastaavia palveluja on enemmänkin, mutta ajan säästämiseksi testasimme tällä kertaa kolmea eri palvelua. Kaikki nämä kolme sivustoa toimivat samalla tavalla: aluksi asiakas täyttää lainahakemuksen omilla tiedoillaan ja saa tietojaan vastaan henkilökohtaisia lainatarjouksia.

Olen ottanut elämäni aikana useita pikavippejä ja tottunut sen myötä varsin korkeisiin kuluihin ja korkoihin. Yllätyinkin hieman, miten matalat korot Luottoheti.fi:n saamissani kulutusluottotarjouksissa oli ja halvin pikavippi onkin helppo valita. Samoin myös aloituskulut ja tilinhoitokulut olivat mielestäni varsin maltillisia. Kova kilpailu lienee tehnyt alalla tehtävänsä ja asiakas voi valita useista hyvistä lainatarjouksista.

Minulle jäi hyvä maku palvelusta ja voisin suositella palvelua jopa ystävilleni. Loppujen lopuksi, jos palvelun kautta voi säästää aikaa ja rahaa, niin olisi jo tyhmääkin olla käyttämättä tällaista palvelua. Vaikka palveluun piti kertoa oma henkilötunnus, niin palvelu vaikutti kuitenkin turvalliselta ja luotettavalta sivustolta, jossa tietosuoja ja -turva on otettu kehityksessä huomioon.