Pikavipit 2024

Pikavippi, eli tuntemattomammalta nimeltään pienluotto on yleensä erittäin helposti haettava, noin 20 – 2000 euron suuruinen kulutusluotto, joka saadaan tilille kerralla jopa minuuteissa.

Erityistä tällaisessa lainassa on se, ettei sitä vastaan tarvitse antaa vakuuksia ja se haetaan useimmiten internetin kautta ilman tarvetta käydä missään paikan päällä. Jos olet koskaan kuullut vekseleistä, ne olivat 1900- luvulla käytössä ollut pikavipin esiaste. Suomessa sitä käytettiin tyypillisesti noin kolmen kuukauden mittaiseen kulutusluottoon, jolla ostettiin tavaroita, autoja tai mitä tahansa muuta mitä kuluttajat ostavat nykyäänkin. Tänä päivänä ne eivät kuitenkaan enää ole käytössä, minkä vuoksi kuluttajat ovat saaneet käyttöönsä muita kulutusluottomalleja. Pikavippeihin liittyy paljon huonoja mielleyhtymiä johtuen sen aiemmasta historiasta, mutta oikein käytettynä tänä vuonna, 2024, pikavipit voivat olla erittäinkin hyvä kulutusluoton muoto.

Pikavipit 2024 Netistä
Pikavipit 2024 netistä

Uudet Pikavipit Suomessa

Suomessa uudet pikavipit ovat tulleet ensimmäistä kertaa käyttöön vuonna 2005, jolloin pikavippien käyttö on vielä ollut melko villiä länttä. Korkokattoja ei ollut, eikä pikavipin hakijoiden ole tarvinnut edes tunnistautua verkkopankkitunnuksilla ennen vuotta 2010! Vippien tarjoajat ovat saattaneet vaatia lainoilleen huikeita korkoja ja pyytää vippien ottajia maksamaan lainansa takaisin hyvinkin lyhyellä aikavälillä, muutamista päivistä muutamiin viikkoihin. Tästä johtuen Suomen keskusrikospoliisi tutkikin vuonna 2008 täyttääkö pikavippiyhtiöt koronkiskonnan merkistön.

Kaiken tämän jälkeen kuluttajia on tahdottu suojella mahdolliselta velkakierteeltä ja epäreilulta toiminnalta, joten vuonna 2013 säädettiin uusi lakimuutos, jonka avulla alle 2000 euron pienlainoille säädettiin 20 prosentin korkokatto. Monet alalla silloin toimineet yritykset lopettivat toimintansa, mutta kuluttajien näkökulmasta vain parhaat jäivät! Vuonna 2024säädettiin myös COVID- pandemiasta johtuva väliaikainen lakimuutos kuluttajansuojalaissa, jonka mukaan korkokatto tällaisille lainoille oli vain puolet aiemmasta, eli 10 prosenttia. Kyseiselle lakimuutokselle myönnettiin jatkoa ainakin syyskuuhun 2024 saakka.

ePikavippi tarjoaa helppoja vippejä myös vuonna 2024

Tilanne on muuttunut

Nykyään pikavipit ovat helppoja hakea ja vaikka ne eivät olekaan yhtä suosittuja kuin esimerkiksi luottokorttien käyttäminen kulutusluottona, ovat ne silti varteenotettava vaihtoehto. Ne ovat nykyään paljon edullisempia ja luotettavampia kuin vaikkapa viisi vuotta sitten. Palveluntarjoajia on hurja määrä ja niitä kannattaa tutkia ennen vipin ottamista, sillä niillä on jo lähtökohtaisesti hyvin erilaisia vippejä tarjolla. Eri palveluntarjoajilla on hyvin paljon erilaisia ehtoja, kuten esimerkiksi minkä ikäiselle henkilölle vippiä myönnetään. Luonnollisesti eroina ovat myös myönnetyn vipin suuruus, kuinka nopeasti se pitää maksaa takaisin, voiko sen maksaa osamaksuna vai kerralla ja millainen korkoprosentti joustoluottoon kuuluu.

Pikavippi on siis erittäin nopealla aikataululla saatava pienlaina, jonka voit hakea helposti netistä. Lainan suuruudesta riippuen saatat joutua todistamaan tulosi esimerkiksi palkkanauhan muodossa, mutta joitain pienempiä lainoja voi saada jopaa ilman sellaista hidastetta.

Muista vain ettei keskellä yötä tarvitse huuruisena baari-iltana edes kokeilla pikavipin hankkimista, sillä klo 23-07 väliset vippiluottojen nostot on kielletty jo vuonna 2013! Silloin kannattaa suosiolla pysytellä luottokorttien tai ystävien varassa.